2 de novembre de 2015

SIRGA al FESTIVAL FELIP PEDRELL de Tortosa el 13 i 14 de novembreEL SIRGA FESTIVAL PROGRAMA CONCERTS DE TOMEU MOLL, NOU ENSEMBLE I JOSÉ LUIS CAMPANA DINS EL FESTIVAL FELIP PEDRELL DE TORTOSA

El festival Sirga – Músiques de Recerca i Patrimoni tindrà una presència important aquesta tardor a Tortosa, ja que ha generat complicitats amb una altre festival de referència a les Terres de l’Ebre, el Festival Felip Pedrell de Tortosa, organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa i que enguany arriba a la seua 33ª edició. Fruit d’aquestes complicitats el Sirga Festival ha programat dins el Festival Felip Pedrell diverses xerrades, presentacions i concerts de música de creació i electrònica, que compten també amb el suport del Conservatori de la Diputació de Tarragona a Tortosa, i de l’Antena Cultural Tortosa del campus Terres de l’Ebre de la URV. 

“Com a Sirga ens interessa tenir projecció al conjunt de les Terres de l’Ebre i creiem que a Tortosa hi havíem de ser i el lloc més idoni era el Festival Felip Pedrell”, manifesta Joan Bagés, un dels promotors del Sirga Festival, tot assenyalant que de cara a les properes edicions es vol repetir l’experiència. 

Concretament, dins el Festival Felip Pedrell, el Sirga-Músiques de Recerca i Patrimoni portarà el compositor argenti-francès José Luis Campana que oferirà una xerrada sobre la seua obra per a viola INSIEME, una obra que és un encàrrec del Ministeri de Cultura francès i que dins el Festival Felip Pedrell interpretarà el músic Francisco José Domínguez Robles. Ho farà en un concert d’arpa, viola i violoncel, en el qual també hi intervindran Marie Ythier (violoncel i electrònica) i Aurélie Communal (arpa). També especialment interessant serà el concert de Nou Ensemble, un conjunt instrumental que està format per músics joves especialitzats en la interpretació del repertori dels segles XX i XXI i que aposten per l’experimentació i la mescla de disciplines. Dins el Festival Felip Pedrell de la mà del Sirga Festival també hi actuarà el pianista mallorquí Tomeu Moll, molt compromès en el repertori contemporani que oferirà un concert de piano, electrònica, sistemes interactius i vídeo. 

El Festival Felip Pedrell, tindrà lloc a Tortosa del 7 al 21 de novembre, i concretament les activitats programades pel Sirga Festival es duran a terme el divendres i el dissabte 13 i 14 de novembre. Les xerrades i presentacions, així com els concerts de Nou Ensemble i el d’arpa, viola, violoncel i electrònica es faran al Conservatori de la Diputació de Tarragona a Tortosa, divendres 13; mentre que el concert de Tomeu Moll tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell, el dissabte 14 de novembre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada